DARE

 

Een van onze toekomstige projecten is DARE (Drugs and Alcohol use Reduction: Engage with young people), dat medegefinancierd wordt door het Erasmus+ programma van de Europese Commissie. Drugs- en alcoholgebruik vormen wereldwijd een grote bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van jongeren. Ze dragen bij aan alle belangrijke doodsoorzaken voor jongeren (zelfmoord, verkeersongevallen, onopzettelijke vergiftiging en geweldpleging).

Samen met jeugdwerkorganisaties uit Argentiniƫ, Bulgarije, Chili, Ecuador, Nederland en Roemeniƫ zullen we ons rechtstreeks richten op jongeren van 16 tot 25 jaar. Om het project succesvol uit te voeren, zal het project de deskundigheid van de partners op het gebied van verkeersveiligheid, inclusief het rijden onder invloed van drugs en alcohol, uitbreiden naar het bredere onderwerp van drugs- en alcohol gerelateerde problemen.

Als conversatiestarter zullen alle partners een virtual reality fietssimulator gebruiken, samen met sterke peer-to-peer communicatiestrategieƫn om de jongeren te interesseren. Door deze ervaring, en ondersteund door het werk van lokale werkgroepen, willen we een meetbare verandering in het alcohol- en druggerelateerde gedrag van jongeren tot stand brengen.